Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

60653837_1686619361483482_2592219312408231936_o.jpg

-

header wmc.jpg

WINE MAKING CHALLENGE - 21 mei 2019

Slag op de Schelde open voor inschrijving beste Sommelier 2019

Na de succesvolle eerste twee Challenges organiseert Spaanse PAGO Bodega QuiXote in samenwerking met Slag op de Schelde de 3de editie van Wine Making Challenge 2019. Een wedstrijd waarin topsommeliers strijden om de prijs voor de beste Spaanse QuiXote-blend 2019. De ruim 200 bezoekers kunnen live zien hoe de sommeliers tot hun blendkeuze komen. 

Als basis voor de blending staan de mono-cépage wijnen van het Pago (Gran Cru) wijnhuis. Deze worden zorgvuldig voorgeproefd. In een aantal rondes worden de deelnemers in staat gesteld om tot een optimale blending te komen en wellicht de “meester” te overtreffen. Hierbij schrijft de sommelier een self made tasting note uit waarin hij/zij de blending onderbouwd. De tasting note vormt ook een onderdeel van de eindscore. 

Deelnemen aan deze wedstrijd kan alleen op uitnodiging, maar één ding staat vast… het wordt een sterk deelnemersveld bestaande uit 5 topsommeliers. Afgelopen 2 jaar is de WMC gewonnen door resp. Lendl Mijnhijmer en Tim Theuns…wie volgt?

Schrijf je nu in en wellicht selecteren we jou! 

Graag ontvangen we een email met motivatie op info@vinosquixote.com uiterlijk voor 1 april 2019.

Er staat veel op het spel… van de winnende blend wordt namelijk een LIMITED EDITION gemaakt van zo’n 1000 flessen met de naam van de winnende sommelier op het etiket.

Deze Limited Edition zal gedistribueerd worden in de 14 landen waar de QuiXote Pago wordt gedronken binnen Europa, Azië en USA.

Graag tot ziens tijdens Wine Making Challenge 2019!

Juan Haro,

Vinos QuiXote

www.vinosquixote.com

Naamloos-1.jpg
 

Wine Making Challenge: blending contest

thumb_463x1162_2006-14171-750.jpg

Deze wedstrijd, waarbij sommeliers strijden om de prijs voor de beste Spaanse QuiXote-blend 2018, wordt georganiseerd in samenwerking met Slag op de Schelde en het Spaanse Wijnhuis Vinos QuiXote DOP (Pago Casa del Blanco). Bezoekers kunnen live zien hoe de sommeliers tot hun blendkeuze komen. Als basis voor de blending staan de mono-cépage wijnen van het Pago (DOP) wijnhuis welke direct van het vat (Frans en Amerikaans eiken) worden aangeboden. De sommeliers worden in de gelegenheid gesteld om deze mono-cépage wijnen voor te proeven zodat er kan worden bepaald wat elke wijn in een blend kan toevoegen. In drie rondes worden de deelnemers in staat gesteld om tot een optimale blend te komen en wellicht de “meester” te overtreffen. Tijdens het blenden schrijft de sommelier een proefverslag waarin hij de blending onderbouwt. Dit proefverslag telt mee voor de eindscore.


De deelnemende sommeliers in deze tweede editie zijn:

  1. Paul Labruijere (Katseveer*)

  2. Adriaan Visser (Cordial *)

  3. Ruben Kwakman (Zarzo*)

  4. Floris Altink ( Librije’s zusje**)

  5. Tim Theuns ( Pure C*)

 

Wine Making Challenge, de jury

De jury bestaat uit de wijnmaker van Vinos QuiXote uit Spanje Juan Haro, Registervinoloog/Journalist Anne-Wies van Oosten en de winnaar van de eerste editie van de Wine Making Challenge in 2017, Lendl Mijnhijmer, Wine-Director/sommelier bij restaurant Bougainville in Amsterdam.

 

Er staat veel op het spel… van de winnende blend wordt namelijk een LIMITED EDITION gemaakt van zo’n 1000 flessen met de naam van de winnende sommelier op het etiket!

Deze Limited Edition zal gedistribueerd worden in de 14 landen waar de QuiXote Pago wordt gedronken binnen Europa, Azië en de USA. De winnaar ontvangt een speciaal vormgegeven Magnum en een kist van de  wijn met zijn eigen gecreëerde blend.


HOOFDSPONSOR