skip to Main Content

EDITIE 2020 HEEFT WEER EEN TOP JURY BIJ ELKAAR GEBRACHT!

De gerechten moeten beoordeeld worden, en dit gebeurd door een vakkundige jury. Ieder jaar gaat de organisatie op zoek naar geschikte juryleden. Dit zijn vaak professionals uit het horeca vak, zoals chefs, maar ook sommeliers zijn een welkome aanvulling. Zij kunnen namelijk heel goed de drank-spijs combinaties beoordelen. Alle juryleden zijn hieronder terug te vinden, met een korte toelichting wie ze zijn en wat ze doen.

Jurylid
François
Geurds

François Geurds werkte bij de internationale top van de gastronomie waaronder als souschef  bij The Fat Duck in het Britse Bray, destijds het beste restaurant ter wereld. François Geurds, eigenaar van FG Restaurant (2 Michelinsterren) en FG Food Labs (1 Michelinster) in Rotterdam, staat bekend als de smaakgoeroe van Nederland. Als enige vaderlandse chef beschikt hij over een eigen smaaklaboratorium. Onlangs werd hij nog uitgeroepen tot Chef van het Jaar in Duitsland.

Jurylid
Daniël
Lassaut

Als meesterkok, eigenaar van Restaurant – Salons Lassaut en voorzitter van Escoffier Benelux is Daniël Lassaut een gewaardeerde toevoeging aan de jurytafel. Escoffier is een vereniging met als doel principes en methodes van de Franse kok Auguste Escoffier toe te passen en te respecteren. Hij was de grondlegger van de internationale kookkunsten in de Franse keuken en was chef in Parijs en in diverse luxe hotels. Lassaut heeft het gastronomisch koken geleerd op hotelschool EHP-Namur en heeft dit in diverse topkeukens in binnen- en buitenland weten te verfijnen.

Jurylid
Laurent
Smallegange

Smallegange representeert Zeeland in de jury en weet als geen ander hoe om te gaan met de Zeeuwse heerlijkheden. Sinds 2010 is hij chef en eigenaar van Restaurant Spetters* in Breskens. Voordat hij zijn eigen restaurant opende, is hij begonnen bij De Kromme Watergang, waarna hij naar het inmiddels gesloten restaurant Oud Sluis ging. Omdat Zeeland verder nog weinig restaurants op hoog niveau had, verliet hij de provincie tijdelijk en ging werken bij De Librije in Zwolle als chef patisserie.

Back To Top