skip to Main Content

De Slag

Slag op de Schelde is een unieke kookwedstrijd, welke als enige plaats vindt op het water. Varend over de Oosterschelde strijden al vijf jaar achtereen professionele chefs uit het hele land om de felbegeerde titel. De verplichte onderdelen voor de te bereiden gerechten zijn: asperges, een product uit de Oosterschelde en een bijpassende drank. Het team van de deelnemers mag, naast een (sous-)chef, uit een commis (souschef, leerling, chef de partie, etc.) en een gastheer/-vrouw of sommelier bestaan.

Voorgaande jaren waren er telkens weer sterke deelnemende teams. De wedstrijd is voorheen al gewonnen door de volgende deelnemers:

2019
Restaurant ’t Amsterdammertje* met in het team Marco van de Wijngaard, Floris Wieten en Dennis Steenbergen.

2018
Restaurant Merlet* met Marco Helsloot, Jasper Panis en Mensje Veermand in het team.

2017
Restaurant De Librije*** onder leiding van Nino Willems en Rob Overdevest.

2016
De Kromme Watergang** met Stijn Rotthier en Nils van Zijl in het team.

2015
Restaurant Ciel Bleu** met in het team Jelle Conijn en Yorrick Jansen.

12 mei 2020 vindt de XL variant van het event plaats. Voorgaande jaren was er op de boot slechts plaats voor 250 bezoekers, nu is er een boot dat plaats biedt aan maximaal 500 gasten. Een verdubbeling dus; SodS XL. Partyschip ‘Marlina’ van Rederij Fortuna is het schip waarop de wedstrijd dit jaar plaats vindt. Een spectaculaire boot die op maat voor de rederij is gemaakt. De boot heeft een lengte van 85 meter, zowel binnen, als bovendeks buiten een bar, een uitgebreide keuken met divers apparatuur benedendeks en twee buffetten die met een lift vanuit de keuken omhoog komen. Het biedt veel luxe en comfort voor zowel de deelnemende teams als de gasten en sponsoren.

Aankomende editie belooft een dag te worden, waar je bij wilt zijn. Ook voor jou als bezoeker is dit een hele ervaring. Jij mag namelijk stemmen op jouw favoriete gerecht, en zo meebepalen wie de publieksprijs wint. Maar dat niet alleen, aan boord is divers entertainment, een markt waar je wat kunt proeven en kopen en live muziek. Verder kun je, zeker als het weer ons goed gezind is, genieten van de mooie uitzichten op Nationaal Park Oosterschelde, zoals zeehonden die op de zandbanken liggen en wellicht laat een bruinvis zich ook nog zien. De boot zal vertrekken vanuit Zierikzee en vaart dan een ronde over de Oosterschelde.

Back To Top